Slet čarodějnic na Azylovém domě

IMG 20220504 141921 IMG 20220504 141906 IMG 20220504 141858 IMG 20220504 140859 IMG 20220504 140847

Na zahradě Azylového domu v Kyjově se konal slet čarodějnic

Pálení čarodějnic a první máj patří neodmyslitelně k jarním svátkům a vítání jara. Pro maminky a pracovnice z Azylového domu v Kyjově a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi v Kyjově, to byla příležitost ke vzájemnému setkání a uspořádání veselého odpoledne pro své děti.

Pracovnice připravily zábavné hry a společně s maminkami nachystaly pohoštění. Ve
14 hodin se všichni účastníci seřadili v čarodějnických kostýmech na zahradě azylového domu k slavnostnímu zahájení. Pak již nastal čarodějnický rej, kdy účastníci museli zvládnout pravé čarodějnické disciplíny. Po prolezení spletitou pavučinou následoval čarodějnický slalom, let na koštěti, krmení ježibaby, pohádkové pexeso, podlézání pod koštětem a hod koštětem do dálky. Závěrečnou disciplínou byla oblíbená židličkovaná, která nikdy nesmí chybět na žádné naší akci. Všichni účastníci, čarodějnice, čarodějničtí učni
a další účastníci zvládli všechny disciplíny bravurně a byli odměněni sladkou odměnou
a certifikátem, opravňujícím je k létání na koštěti.

Po soutěživých disciplínách následoval volný program, během kterého byla možnost si
u táboráku opéci špekáčky, posedět u stolu s občerstvením, vzájemně se poznat, popovídat si a sdílet své zkušenosti. Děti se mohly vydovádět na trampolíně, s míčem, na pískovišti, či se jen tak proběhnout po travnaté ploše zahrady. Obzvláště bylo pěkné, že se děti mezi sebou dokázaly domluvit, půjčovat si hračky a střídat se bez hádek na trampolíně.

Celé odpoledne se i díky krásnému počasí vydařilo, dětem ani nám dospělým se ani nechtělo jít domů.

Všem přejeme šťastný let do dalších dnů a příští rok zase přistání u nás na zahradě!

Jitka Obrová, sociální pracovnice Azylového domu Kyjov

Skip to content